o nama

otkriće iz područja bioznanosti
Naš K18 peptid je patentiran nakon detaljnog pregledavanja i analize svih 1,242 dekapeptida koji pokrivaju cjelokupni keratinski genom kose. Nakon 10-godišnjeg istraživanja, pronašli smo jedinstvenu sekvencu, te smo uz pomoć znanosti oštećenim vlasima kose nakon kemijskih tretmana, te termičkog i mehaničkog oblikovanja, vratili prvobitni, mladenački izgled – K18 Peptide™.


Patentirani K18 nije samo privremeno rješenje – to je prvi proizvod koji koristi biomimetiku kako bi ponovno povezao keratinske lance, prekinute uslijed izbjeljivanja, bojanja, te drugih kemijskih tretmana, ostavljajući kosu mekanom, glatkom, snažnom i lepršavom. Kosa je kao nova. Što je oštećenje veće, to su rezultati dramatičniji. BIOMIMETIKA u službi ZNANOSTI na području NJEGE KOSE – obnavlja kosu u samo 4 minute.radikalno drugačiji pristup
Tradicionalni proizvodi za njegu kose samo prikrivaju štetu. Regeneratori prekrivaju kosu uljima, dajući joj samo površinsku hidrataciju i sjaj. Tretmani za oštećenu kosu pak rade poput unutarnjeg ljepila, ostavljajući kosu snažnom, no krhkom, dajući samo privremene rezultate. K18 je prvi proizvod koji istinski zacjeljuje kosu iznutra prema van.

NE PRIKRIVAJTE OŠTEĆENJA

REGENERATORI = Prikrivanje štete

"Zakrpavanje" i hidratiziranje samo vanjskog sloja kose, bez popravljanja prekinutih veza u središtu vlasi. Zaglađuju, nude privremeno rješenje.

NE POKRPAVAJTE OŠTEĆENJA

REBONDING = Pokrpavanje štete

Popravljanje prekinutih veza u korteksu vlasi - no na principu tvrdog "ljepila". Ne vraćaju kosi elastičnost i s vremenom se ispiru.

OPORAVITE SVOJU KOSU

OBNAVLJANJE = Popravljanje štete

Povezivanje prekinutih keratinskih lanaca - molekula K18 ponovno povezuje oštećene keratinske lance koji čine strukturu vlasi. Obnavlja kosu, vraća joj snagu, mekoću, glatkoću i lepršavost - za kosu kao novu. Trajni rezultati koji se ne ispiru.kako djeluje K18

Kada govorimo o kosi, najbolje bi ju bilo usporediti s brojnim višestrukim ljestvama koje se isprepliću kako bi stvorile keratinski lanac. Disulfidne veze drže te ljestve zajedno. Povezane su i prisutne u korteksu, meduli i kutikuli.

Kad su ove ljestve oštećene, ne lome se samo pojedinačne prečke ljestvi, nego cijele ljestve, uključujući provodnike i veze između ovih višestrukih ljestvi koje drži elektrostatička privlačnost. Većina proizvoda na tržištu usredotočena je samo na stvaranje privremenog mosta između prečki na ljestvama (ionska veza preko prekinutih disulfidnih veza). No takav most se ispire s bilo kojim alkalnim sredstvom poput vode ili šampona, bez ikakvog mehanizma koji podupire bočne stranice ljestvi (prekinuti keratinski lanci). Kosa ostaje i dalje slaba i mlitava. Tijekom 10-godišnjeg istraživanja (3 godine scanninga i in silico dizajna), keratinskog proteoma koji pokriva 1,242 dekapeptida, mi smo u K18 patentirali prvi peptid koji je najučinkovitiji u povezivanju prekinutih keratinskih lanaca. To znači da K18 pruža trajne rezultate obnove i zacjeljivanja kose u samo četiri minute. Svaki kemijski postupak koji uključuje alkalno okruženje, razbija keratinske lance, a upravo oni održavaju kosu cijelom i jakom. K18 je prvi proizvod u povijesti koji je ponovno povezao te prekinute keratinske lance. To čini prodiranjem u korteks i obnavljanjem disulfidnih veza preko bočnih strana ljestvi. Kosa je sada obnovljena i vraćena joj je gotovo neoštećena snaga i elastičnost.