Uz ovaj proizvod “frizzy hair” postaje prošlost – K18Hair
Loading

Uz ovaj proizvod “frizzy hair” postaje prošlost

Uz ovaj proizvod “frizzy hair” postaje prošlost

K18 rezultati

Neposlušna kosa koja leti na sve strane često je rezultat ozbiljnog oštećenja. Radikalan zaokret u njezi kose nalazi se u maloj, ali moćnoj K18 bočici!

Gotovo da ne postoji žena koja ne mašta o svilenkastoj, mekanoj kosi koja se poput slapa vode delikatno prelijeva preko leđa i ramena. Međutim, kao kamen spoticanja najčešće se pojavljuje frizz, koji kosu čini neukrotivom i previše nestašnom. Što uopće uzrokuje frizzy efekt na kosi, odnosno stanje pretjerano suhe, često i naelektrizirane kose, čije vlasi strše u nepredvidivim smjerovima? Naime, kosa obično „podivlja“ u okolini gdje vlaga doseže visoki postotak, ali neposluhom može reagirati i na područjima sa suhom i hladnom klimom, a frizzy kosa često nastaje trenjem, primjerice trljanjem vlasi jedne o drugu ili u dodiru s kapom, kapuljačom ili jastučnicom.

K18 rezultati

Naposljetku, frizzy kosa u najgorem slučaju nastaje kao rezultat oštećenja kose uslijed bojanja, izlaganja visokim temperaturama ili nepravilne njege. Ako kosu promatramo s molekularne razine, uočit ćemo kako su za oblik i jačinu kose odgovorne veze unutar keratinskih lanaca – vodikove veze, reverzibilne po prirodi, privlače molekule vode jedne drugoj. Tako će se u suhoj kosi aminokiseline u keratinskim lancima vezivati s vodikom, što će pomoći kosi da zadrži oblik. Međutim, ako se pojave molekule vode, ona će se prikopčati na vodikove veze ili aminokiseline, čime se prekidaju vodikove veze unutar keratina. Zbog toga će kosa promijeniti oblik.

K18 rezultati

Kada je udio vode u zraku veći zbog povećane vlažnosti, molekule vode iz zraka puno češće dolaze u dodir s kosom. Ovo će posebice osjetiti kemijski oštećena kosa, koja će imati veću šansu da tu vlagu apsorbira. Apsorbiranje viška vlage može uzrokovati oticanje kutikule kose, što dovodi do savijanja i sakupljanja pramenova kose, a rezultat je – frizzy kosa. U sredinama s hladnom i suhom klimom krivci nisu vlaga i pucanje vodikovih veza, već elektrostatičko odbijanje. Na suhom zraku, a posebno ako je i hladan, dodatni električni naboj nakuplja se u vašoj kosi i rezultira još većom odbojnošću, zbog čega kosa „dobiva krila“ i leti na sve strane. Zbog jakog posvjetljivanja kose ili primjerice trajne, korištene kemikalije prisiljavaju kutikulu kose da se otvori ili nabubri, što dovodi do razbijanja kemijskih veza, te preoblikovanja kose. Ovi procesi mogu ostaviti kosu slabom, lomljivom ili sklonom lomljenju.

K18 rezultati

Oštećenje rezultira dodatnim negativnim nabojem, koji stvara fenomen suhog kovrčanja ili letenja. Kako se s ovim problemom suočava velik broj žena, mnogi proizvodi na tržištu usmjereni su upravo na njegovo rješavanje. Ipak, mnogi od njih probleme rješavaju površno, a zanemaruju srž problema – nadignutu kutikulu zbog oštećenja. Ključ nije čuvati se vlage ili koristiti velik broj proizvoda. Potrebno je kosu iznutra obnoviti.  Jer zdrava kosa ima manje tog frizzy efekta.

K18

Rješenje za frizzy kosu nalazi se u jednoj maloj bočici, s gotovom čarobnim djelovanjem pod nazivom K18 Hair. Ovaj beauty brend za njegu kose koristi patentiranu tehnologiju, za koju je klinički dokazano da oporavlja kosu od oštećenja uzrokovanih kemijskim tretmanima, termičkim i mehaničkim oblikovanjem te oštećenjem zbog utjecaja okoliša. K18 nije samo privremeno rješenje – to je prvi proizvod koji koristi biomimetiku kako bi ponovno povezao keratinske lance, prekinute uslijed izbjeljivanja, bojenja, te drugih kemijskih tretmana, ostavljajući kosu mekanom, glatkom, snažnom i lepršavom.

K18 maska za kosu posebno spašava onu tretiranu kemijskim tretmanima

Namijenjen je ponajviše kosi koja je bila podvrgnuta kemijskim tretmanima jer što je oštećenje veće, to su rezultati dramatičniji, no pogodna je za sve tipove kose i sve generacije. Tijekom 10-godišnjeg razdoblja istraživanja keratinskog proteoma koji pokriva 1,242 dekapeptida, znanstvenici koji su radili na projektu patentirali su prvi peptid koji je najučinkovitiji u povezivanju prekinutih keratinskih lanaca – K18 peptid. On pruža trajne rezultate obnove i zacjeljenja kose u svega četiri minute. K18 ne sadrži parabene, sulfate, silikone, ftalate, natrijev klorid, umjetne boje. Tijekom svih kemijskih tretmana koriste se dva proizvoda: K18 maska, koja se može koristiti u frizerskom salonu ili kod kuće te K18 sprej, isključivo profesionalni proizvod koji se koristi u frizerskom salonu prije kemijskog tretmana kose.

K18

Tradicionalni proizvodi za njegu kose samo prikrivaju štetu. Regeneratori prekrivaju kosu uljima, dajući joj samo površinsku hidrataciju i sjaj. Tretmani za oštećenu kosu pak rade poput unutarnjeg ljepila, ostavljajući kosu snažnom, no krhkom, dajući samo privremene rezultate. K18 je prvi proizvod koji istinski zacjeljuje kosu iznutra prema van. Budućnost njege kose nalazi se u jednom patentiranom peptidu.

K18

Možete ga nabaviti na službenoj web stranici: https://www.k18.hr/.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published